DIY: JULEKRANS

Hallo i luken! Tenkte å dele en aldri så liten og enkel DIY (do it yourself) prosjekt med dere.. En julekrans du kan henge på inngangsdøren din, det er iallefall hva jeg gjorde! Fra utsiden her hjemme hos nå, ser det bare så ufattelig koselig ut! Krans på døren, julestjerner i rutene og titter en inn ser en juletreet stå så fint! Julen kan bare komme nå altså, gjerne med snøen også da.. *kremt* Jeg tenker finpusse kransen litt, legge til litt ekstra pynt. Noen små julekuler kanskje, hm hm..

DETTE TRENGER DU:
– HALMKRANS   (jeg gikk for den største de hadde på Plantasjen, koster 80 kroner)
GRØNN STÅLTRÅD
– EN LITEN TANG
– DIVERSE GRANBAR OG/ELLER LYNG

– ØNSKET EKSTRA PYNT   (f.eks bånd, kongler, julekuler)
DETTE GJØR DU:

Start så klart med å få tak på det du vil bruke på kransen.. Vi dro til skogs for å finne granbar, så ble en fin liten tur òg!
–   Klipp opp granbaret (gjør det samme med lyng om du vil bruke det) med tangen i passende størrelse, dette ser du fort med øyenmål ut ifra halmkransens størrelse og hvordan du ønsker det ferdige resultatet å bli. Du vil nok ha større biter granbar for yttersiden av kransen og litt mindre biter for innsiden, da blir det litt lettere å jobbe med.

–   Legg til “en rekke” med granbar fra ytterst til innerst på kransen. Gjør så klar ståltråden, prøv og tvinn den i seg selv så den er festet før du begynner å surre den to runder rundt endene på granbaret du har lagt til, stram godt til når du holder på. Dette vil du gjøre slik at du legger granbaret til at det hele ligger vendt mot klokken, men du vil jobbe deg mot klokken når du legger på rekke for rekke. (Dette gir mer mening og er lett som bare det når du står å holder på altså!)

–   Fortsett hele veien rundt halmkransen, rekke for rekke. Legg det jevnt og prøv overlapp så du skjuler den grønne ståltråden og halmkransen godt. Når du kommer på slutten vil du løfte litt på granbaret du startet med og prøve med det kamuflere endene på siste rekke med dette.

Fullfør kransen med litt små dandering, dytt litt på granbaret og/eller lyngen slik at det ser ut som du vil. Du kan alltids gå over kransen med ekstra pynt som julekuler, kongler, stjerner og glitter. Gjør det så enkelt eller intrikat som du selv vil! 
… TA-DA, du har nå en dør krans, heng den opp da vel!

#blogg #DIY #doityourself #prosjekt #hobby #jul #desember #advent #pynt #krans #dørkrans

18 kommentarer

Siste innlegg